Sastojci:
Testo:
- 400 g mlevenog posnog keksa
- 4 kašike kakao praha
- 6 kašika šećera u prahu
- 2 kašike ruma
- 120 ml kafe
- 2 kašike džema od kajsije
- malo biljnog mleka
Fil:
- 1 pakovanje pudinga u prahu
- 300 ml biljnog mleka
- 4 kašike šećera
- 125 g umućenog margarina sa 3 pune kašike šećera i 2 kašike ruma
Premaz:
- 200 g kokosa
Kako se pravi posni rolat:
Ovaj rolat se veoma brzo priprema, a ukus će obradovati sve ljubitelje poslastica s kokosom.
Prvo pravimo fil. Umutite margarin sa šećerom i dodajte rum. Dobro umutite, pa dodajte skuvan puding od vanile na sobnoj temperaturi. Dobro promešajte, pa stavite u frižider.
U mleveni keks dodajte šećer, kakao prah, rum, kafu i džem od kajsija. Zamesite testo. Ukoliko je potrebno dodajte malo mleka. Gotovo testo umotajte u foliju i ostavite da odstoji 15 minuta. Nakon odmora prepolovite testo. Papir za pečenje pospite kokosom i na njega stavite testo. Na testo rasporedite još kokosa i razvucite ga u pravougaoni oblik, debljine približno 5 mm. Nanesite preko polovinu fila, pa pažljivo urolajte. Rolat staviti na aluminijumsku foliju, posuti sa još kokosa i pričvrstiti rolnu folijom. Uradite isto sa drugim testom. Stavite ga u frižider na najmanje 3 sata pre sečenja.
BONUS VIDEO