Posni kokos rolat sa keksom

Posni kokos rolat je kremasta poslastica za koju se traži parče više.

Shutterstock

Sastojci:

Testo:

  • 400 g mlevenog posnog keksa
  • 4 kašike kakao praha
  • 6 kašika šećera u prahu
  • 2 kašike ruma
  • 120 ml kafe
  • 2 kašike džema od kajsije
  • malo biljnog mleka

Fil:

  • 1 pakovanje pudinga u prahu
  • 300 ml biljnog mleka
  • 4 kašike šećera
  • 125 g umućenog margarina sa 3 pune kašike šećera i 2 kašike ruma

Premaz:

  • 200 g kokosa

Kako se pravi posni rolat:

Ovaj rolat se veoma brzo priprema, a ukus će obradovati sve ljubitelje poslastica s kokosom.

Prvo pravimo fil. Umutite margarin sa šećerom i dodajte rum. Dobro umutite, pa dodajte skuvan puding od vanile na sobnoj temperaturi. Dobro promešajte, pa stavite u frižider.

U mleveni keks dodajte šećer, kakao prah, rum, kafu i džem od kajsija. Zamesite testo. Ukoliko je potrebno dodajte malo mleka. Gotovo testo umotajte u foliju i ostavite da odstoji 15 minuta. Nakon odmora prepolovite testo. Papir za pečenje pospite kokosom i na njega stavite testo. Na testo rasporedite još kokosa i razvucite ga u pravougaoni oblik, debljine približno 5 mm. Nanesite preko polovinu fila, pa pažljivo urolajte. Rolat staviti na aluminijumsku foliju, posuti sa još kokosa i pričvrstiti rolnu folijom. Uradite isto sa drugim testom. Stavite ga u frižider na najmanje 3 sata pre sečenja.

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Kokos kolač  TikTok/candy_healthy