SIRUP OD URME: Fantastičan preliv za posnu baklavu, ali i za slana jela, a košta manje od 200 dinara

Kod kuće lako napravite sirup od urme.

Shutterstock

Ako želite da ulepšate ukus standardnim kolačima, kao što je npr. baklava, onda je umesto standardnog sirupa prelijte ovim od urmi. Takođe, ako volite da eksperimentišete u kuhinji možete ovaj sirup da koristite i za slana jela, kao što je meso.Neobična kombinacija je pun pogodak, a priprema ovog sirupa je nikad lakša. 

  • Sastojci:
  • 25 urmi bez koštica

Priprema: 
Urme prvo potopite sat vremena u vodu, pa promenite vodu i ostavite da proključaju. Povremeno promešajte i malo izgnječite. 15 minuta nakon ključanja sklonite sa šporeta. Uzmite sitno sito i procedite sok kroz njega. Dobijeni sok vratite na šporet i ostavite da se krčka još 20 minuta, sve vreme mešajte.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE