RUSKA RIBLJA ČORBA SA PASTRMKOM: Posna je, a priprema jednostavna

Ruska riblja čorba sa pastrmkom odlično je predjelo za hladne dane i kada postite.

Shutterstock

Riblju čorbu možete spremati na mnogo načina. Narodi širom sveta je pripremaju na razne načine, recimo Portugalci je prave sa belim vinom. Za danas smo pripremili odličan ruski recept za riblju čorbu. Pravi se sa pastrmkom, recept je jednostavan, a ukus baš kakav volimo!

Sastojci:

  • glava i kičma sa repom 1 veće pastrmke
  • 500 g fileta pastrmke
  • 6-8 šolja vode
  • 2 glavice crnog luka
  • 6 šargarepa
  • 6 manjih krompira
  • 1 kašičica soli
  • 2-3 zrna bibera
  • 1 kašičica slatke začinske paprike
  • 2 lovorova lista

Recept za rusku riblju čorbu sa pastrmkom:

Glavu i kičmu sa repom stavite u šerpu, sipajte vodu i kuvajte na srednjoj vatri dok ne provri, pa onda smanjite vatru i kuvajte dok se kosti ne raspadnu (oko 40 minuta). Procedite supu od kostiju, pa je tako proceđenu vratite u šerpu. Dodajte iseckan krompir u proceđenu vodu za riblju čorbu. Kada provri, dodajte iseckan crni luk i šargarepu. Promešajte i ostavite da se kuva na srednjoj vatri oko 10 minuta. Dodajte filete pastrmke, so, biber u zrnu, slatku začinsku papriku i lovorove listove. Promešajte riblju čorbu, poklopite, pa kuvajte oko 15-20 minuta. Preporučujemo i riblju čorbu sa sočivom.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Kako se pravi čorba od vrganja?  Kurir televizija

 Izvor: StvarUkusa/J.K.