CARSKA KRUNA OD JAGNJEĆIH KOTLETA PUNJENA POVRĆEM: Ponos svake domaćice, a pravi se mnogo lakše nego što izgleda

Naš predlog za raskošan božićni ručak je ovaj specijalitet od jagnjetine.

Shutterstock

Za Božićni ručak obradujte ukućane i spremite specijalitet od jagnjećih kotleta u obliku krune. Mekana i ukusna jagnjetina će svakoga oduševiti,a možete da je napunite povrćem ili krompirom. Carska kruna od mesa nije mnogo komplikovana, samo je potrebno da ispratite sve korake, a uz nju nije potreban nikakav prilog, sem obavezne česnice. Uživajte u ukusnima zalogajima. 

  • Sastojci:
  • 4 kg jagnjećih kotleta s kostima (iz dva dela)
  • 3 kašike ulja
  • 4 čena belog luka
  • 2 kašičice suvog ruzmarina
  • Za punjenje:
  • povrće po želji 

Priprema:

Krajeve jagnjećih kotleta vežite kuhinjskim koncem tako da oblikuju krunu. U posudi pomešajte ulje, so, biber, ruzmarin i mleveni beli luk, pa marinadu dobro utrljajte u meso. Vrhove kostiju obložite aluminijumskom folijom da ne bi izgoreli. U sredinu krune stavite povrće po želji isečeno na krupnije komade (može patlidžan, tikvice, paprika...). Prelijte ga maslinovim uljem. Stavite krunu na pleh obložen pek papirom, pa ostavite pola sata da odstoji. Zatim sve pokrijte alu folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 160°C nekih 2-3 sata. Pola sata pred kraj skinite foliju kako bi meso lepo porumenelo. Foliju ne skidajte sa kostiju. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE