PRELEPI NOVOGODIŠNJI KOLAČIĆI: Ulepšaće svaku prazničnu trpezu, a izgledaju kao iz bajke i baš se lako prave

Možda vam deluje kao da su daleko, ali praznici će brzo doći, pa na vreme osmislite kako će izgledati vaša trpeza. Naš predlog su prelepi novogodišnji kolačići.

Printscreen/YT/Delish

Praznici nam uskoro stižu, a ne postoji osoba koja ne voli lepo okićen dom, ali i još lepše dekorisanu trpezu. Ono što će najviše ulepšati svaku prazničnu trpezu jesu preslatki kolačići u obliku jelke, sneška... Predlažemo vam još jedan prelepi recept za novogodišnje kolačiće koji se tako lako pravi, a uživaćete ne samo u ukusu, nego i u izgledu. Sastojci su vrlo jednostavni i jeftini, a najbolje od svega je što i deca mogu da vam pomognu da napravite. 

  • Sastojci: 
  • malo više od 2 šolje brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 šolja putera
  • 1 šolja šećera
  • 1 veliko jaje
  • 3/4 kašičice ekstrakta badema 
  • crvena boja za hranu 
  • šarene mrvice 

Priprema:
Pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. U drugoj posudi umutite puter sobne temeprature i šećer. Dodajte jaje i mutite dok se ne sjedini, a zatim dodajte ekstrakt badema. Pomešajte suve i mokre sastojke i napravite testo. Zatim ga podelite na 2 dela. U jedan deo testa dodajte crvenu boju i mesite dok se sve lepo ne sjedini. Umotajte u plastičnu foliju i stavite u frižider dok se ne stegne, oko 30 minuta. Zatim uzmte pek papir, pa stavite belo testo i pokrijte drugim pek papirom. Razvucite u obliku pravougaonika. Isto uradite i sa crvenim testom, pa preko crvenog stavite belo. Isecite višak testa kako bi dobili pravilan pravougaonik. Pomoću pek papira urolajte i ostavite u frižideru sat vremena ili preko noći. isecite rolate, pa ivice uvaljajte u mrvice. Ređajte na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko  minuta. Poslužite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE