Na prazničnoj ili slavskoj trpezi smo navikli da vidimo rusku salatu ili mimozu. Ove godine napravite iznenađenje i poslužite osvežavajuću svečanu salatu sa graškom. Podseća na rusku, ali pravi se brže i ukusnija je. Krompir zamenite prazilukom i dodajte svežu mirođiju koja će dati poseban šmek. Svi će vam tražiti recept za ovu ukusnu svečanu salatu.
- Sastojci:
- 250 g graška
- 4 jajeta
- 200 g praške šunke
- 180 g sira
- 1 praziluk
- 1 veza mirođije
- 100-150 g majoneza
Priprema:
Stavite grašak i jaja da se kuvaju. Šunku i sir izrendajte, a kada jaja budu gotova izrendajte i njih. Praziluk iseckajte. Na tacnu stavite okrugli kalup i poređajte seckanu šunku. Zatim premažite majonezom, pa poređajte kuvana jaja. Još jedan sloj majoneza, a zatim stavite grašak. Nakon toga opet majonez, pa rendani sir. Premažite majonezom, pa pospite prazilukom i seckanom mirođijom. Stavite tanjir preko obruča i ostavite je u frižideru nekih sat do dva.Pre služenja skinite obruč.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE