Novu godinu provodimo ili u gradu, ali sve češće i kod kuće u toploj atmosferi, a pored prelepo dekorisanog doma, bitno je i kako će nam izgledati praznična trpeza. Lepo je ukrasite, ali je bitnije šta ćete postaviti. Pored klasika kao što je sarma, pečenje i ruska salata, mi predlažemo da napravite preslatko predjelo kojem niko neće moći da odoli. Reč je o jelci od zdenka sira i grisana koja se pravi u 3 poteza. I gosti i vi ćete biti oduševljeni ukusom.
- Sastojci:
- grisine
- zdenka sir
- začini po želji
Priprema:
U tanjiru pomešajte začine po želji, pa lagano umočite zdenka sir, sa obe strane. Grisine isecite na pola, pa jednu polovinu stavite u dno sira (da izgleda kao jelka).
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE