PALAČINKA ROLNICE SA PILETINOM I PEČURKAMA: Ukusno i savršeno jednostavno predjelo za koje će vam svi tražiti recept

Najlepše predjelo su palačinke punjene belim mesom i pečurkama.

Printscreen/YT/FooDee

Bliži se Nova godina i Božić i zato na vreme osmislite kako će izgledati vaša svečana trpeza. Ono što je nezaobilazno je svakako pečenje i ruska salata, ali isto takolepo i zanimljivo predjelo će se savršeno uklopiti. Naš predlog su rolnice od palačinke punjene belim mesom. Palačinke su omiljena srpska poslastica koju svi vole i u slanoj varijanti, pogotovo ako se puni piletinom. Ono što je bitno je da sem fantastičnog ukusa ni sastojci nisu skupi. 

  • Sastojci:
  • 2 jajeta 
  • 250 ml toplog mleka 
  • 1/2 kašičice soli 
  • 1-2 kašike šećera 
  • 150 ml vrele vode 
  • 120 g brašna 
  • 1 kašika ulja 
  • Za nadev: 
  • 300 g belog mesa 
  • 1 crni luk 
  • malo putera 
  • 300 g pečuraka 
  • 250 g krem sira 
  • liske zelenog luka (za vezivanje rolnica)

Priprema:
U jaja dodajte šećer i so, pa umutite. Zatim sipajte mleko, vodu, ulje i brašno i dobro sjedinite mikserom. Tiganj samo premažite ulje, sipajte kutlaču smese i pržite palačinke. Meso skuvajte, a crni luk sitno iseckajte, pa propržite na puteru i ulju i onda dodajte seckane pečurke. Pomešajte seckano kuvano belo meso, pržene pečurke i luk i začinite po želji. Palačinku premažite krem sirom, pa na sredinu stavite kašiku, dve punjenja, pa krajeve palačinke skupite ka sredini (kao da formirate vrećicu). Zatim je zatvorite prazilukom ili mladim lukom koji ste isekli na tanke trake. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE