PITA SA POVRĆEM - IDEALNA ZA BADNJE VEČE: Brzo i lako se pravi, a sastojci su jeftini - posno predjelo koje svi vole

Posno predjelo će obogatiti svaku trpezu, pogotovo ako je u pitanju pita sa povrćem.

Printscreen/YT/The Cooking Foodie

Danas postoji milion različitih recepata za posna jela i sve manje je odricanja. Postoje zamenske namirnice za skoro sve i možete da spremate neka od najukusnijih jela. Kako je u toku Božićni post, a približava se i Badnje veče, naš predlog je da napravite preukusnu posnu pitu sa raznovrsnim povrćem.Nije vam potrebno posebno kulinarsko umeće, a ni sastojci nisu skupi, a ovo posno predjelo je idealno za sve prilike. 

  • Sastojci:
  • 1/2 kg krompira
  • 1/2 kg šargarepe
  • 1/2 kg kupusa
  • 1/2 kg spanaća
  • 1/2 kg kora za pitu
  • 200 g graška
  • 300 g pečuraka 
  • 200 g sojinih pahuljica
  • 2 crna luka 
  • 1 šoljica ulja
  • 1 šoljica kisele vode 

Priprema:
Na malo više ulja propržite sitno seckan crni luk, pa dodajte seckani krompir, šargarepu, kupus i pečurke. Promešajte, kratko propžite, pa dodajte sojine pahuljice, a na kraju i obaren spanać i grašak. Posolite i pobiberite, a ako želite dodajte još neki začin. Pomešajte ulje i kiselu vodu. Tepsiju malo nauljite, pa stavite koru, premažite smesom od ulja i kisele vode, pa stavite još jednu koru. Preko pospite malo fila od povrća, a onda nastavite da ređate kore i fil, dok sve ne utrošite. Poslednji red treba da budu kore koje ćete premazati smesom od ulja i kisele vode. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 30 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE