Sastojci:
- 4 kuvana jajeta
- 2 krompira
- 3 kisela krastavčića
- 1/4 crvenog luka
- 1 čaša kisele pavlake
- 2 kašike majoneza
- 1 kašičica senfa
- So i biber po ukusu
- malo svežeg peršuna za dekoraciju
Pripremite prazničnu salatu:
Ova kremasta salata sa kuvanim jajima je savršen prilog uz roštilj, pečenje, ili kao lagani obrok. Takođe, može se čuvati u frižideru nekoliko sati, pa je pogodna i za pripremu unapred za praznike.
Krompir skuvajte u slanoj vodi dok ne omekša, onda ga ohladite i isecite na kockice. Krastavčiće i kuvana jaja iseckajte na sitne kockice. Crveni luk isecite na vrlo tanke kolutove. U velikoj činiji pomešajte pavlaku, majonez, senf, so i biber. Dobro izmešajte da dobijete kremastu smesu. U preliv dodajte iseckane krompire, krastavce, crveni luk i kuvana jaja. Pažljivo promešajte da se sve ravnomerno pokrije prelivom. Pre serviranja pospite svežim iseckanim peršunom.
BONUS VIDEO