Praznična salata sa kuvanim jajima i kiselim krastavcima

Ovu kremastu salatu sa kuvanim jajima možete poslužiti na prazničnoj trpezi.

Shutterstock

Sastojci:

  • 4 kuvana jajeta
  • 2 krompira
  • 3 kisela krastavčića
  • 1/4 crvenog luka
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 2 kašike majoneza
  • 1 kašičica senfa
  • So i biber po ukusu
  • malo svežeg peršuna za dekoraciju

Pripremite prazničnu salatu:

Ova kremasta salata sa kuvanim jajima je savršen prilog uz roštilj, pečenje, ili kao lagani obrok. Takođe, može se čuvati u frižideru nekoliko sati, pa je pogodna i za pripremu unapred za praznike.

Krompir skuvajte u slanoj vodi dok ne omekša, onda ga ohladite i isecite na kockice. Krastavčiće i kuvana jaja iseckajte na sitne kockice. Crveni luk isecite na vrlo tanke kolutove. U velikoj činiji pomešajte pavlaku, majonez, senf,  so i biber. Dobro izmešajte da dobijete kremastu smesu. U preliv dodajte iseckane krompire, krastavce, crveni luk i kuvana jaja. Pažljivo promešajte da se sve ravnomerno pokrije prelivom. Pre serviranja pospite svežim iseckanim peršunom.

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

KRALJICA NOVOGODIŠNJE TRPEZE: Kako da vam ruska salata uvek ispadne vrhunski (KURIR TELEVIZIJA)  Kurir televizija