Svečanasalata sa piletinom i kupusom je jedna od onih salata koje mogu da se jedu i samostalno, ali i uz meso i predjelo. Odličan je za sve vrste svečanosti poput slava, praznika i rođendana. Sastojci su slični kao za mimoza salatu, samo što se ovde dodaju luk i kupus. Isprobajte i garantovano će vam se svideti.
- Sastojci:
- 1 pileći file
- 3 kuvana jajeta
- 2 kuvana krompira
- pola glavice svežeg kupusa
- 100 g kačkavalja
- majonez
- so, biber
- 1 crni luk
- marinada za luk:
- 2 kašičice šećera
- pola kašičice soli
- 3-4 kašike sirćeta
- 250 ml vode
Priprema:
Luk iseckajte, stavite u činiju i prelijte marinadom. Ostavite tako 10ak minuta pa procedite. U posudu za serviranje na dno izrendajte kuvani krompir. Posolite i pobiberite pa stavite malo majoneza. Zatim oceđeni crni luk, majonez, seckana kuvana piletina, ponovo so i biber, majonez, rendana kuvana jaja, majonez, seckani kupus, majonez. Na kraju sve pospite rendanim sirom i majonezom. Stavite da se malo ohladi i služite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE