PUNJENA JAJA: Slavsko predjelo za desetku koje se pravi dok trepnete, a izgleda dekorativno

Ovo predjelo se odlično uklapa bilo da je slava ili svečani ručak.

Shutterstock

Punjena jaja su tvrdo kuvana jaja koja su oljuštena, presečena na pola i punjena pastom napravljenom od žumanaca pomešanih sa drugim sastojcima kao što su majonez i senf. Uglavnom se služe hladna kao prilog, predjelo ili glavno jelo tokom okupljanja ili zabave. Poreklo ovog jela se može videti u receptima za kuvana, začinjena jaja još u starom Rimu, gde su se tradicionalno služila kao prvo jelo. Jelo je popularno u Evropi i Severnoj Americi. A evo kako vi možete da obogatite vašu slavsku trpezu receptom u nastavku.

  • Sastojci:
  • 10 kuvanih jaja
  • 200 g krem sira
  • 100 g majoneza
  • 100 g senfa
  • so, biber, praziluk

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte krem sir, senf i majonez. Jaja skuvajte i isecite na pola po dužini. Izvadite žumanca i njih izgnječite viljuškom. Zatim ih prebacite u činiju sa smesom od krem sira i sve dobro izmešajte. začinite po želji i punite polutke jaja. Ukrasite seckanim prazilukom.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE