BAKLAVA SA PISTAĆIMA: Fil bez šećera, umesto kora lisnato testo, a prave se još brže (VIDEO)

Nov način pripreme popularnog deserta.

Printscreen/Youtube/Cut Lisa Fitriani

Baklava je tradicionalni turski desert koji se obično pravi sa orasima i pistaćima i preliva slatkim sirupom. Isprobajte recept za baklavu sa lisnatim testom. Pravi se brže nego ona sa korama, a ukus je možda još i lepši. Ove slatke rolnice odlične su i kao slavsko posluženje na slatkom ovalu.

  • Sastojci:
  • 100 g pistaća
  • 114 g zaslađenog kondenzovanog mleka
  • Lisnato testo
  • Sirup:
  • 150 g šećera
  • 100 ml vode
  • malo limuna
  • cimet
  • Dekoracija:
  • seckani pistaći

Priprema:

Sameljite pistaće pa ih pomešajte kondenzovanim mlekom. Nanesite fil na lisnato testo. Zatim ga urolajte i isecite prema veličini koju želite. Podmazati površinu pleha margarinom. Ređajte lisnato testo u pleh i pecite 30 minuta, temperatura je 170°c. Pomešajte sve jednostavne sastojke za sirup, pa kuvajte dok ne provri i malo se zgusne. Nakon što je baklava pečena, servirajte na tanjir, zalijte je sirupom i pospite mrvicama pistaća.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE