HRSKAVE OBLANDE SA EUROKREMOM I KEKSOM: Tatijanin recept za slatkiš koji je obavezan na svakoj slavi

Ove oblande su dobre za proslave, slave ili kada vam se najave gosti.

Tatijana Živković

Nezaobilazan deo svake slavske trpeze su svakako oblande. Bilo da su filovane orasima, šećerom, keksom ili čokoladom one predstavljaju tradiciju od koje se ne odstupa. Uglavnom se prave brzo, a od jedne kore oblande ispadne dosta parčića. Probajte i vi hrskave oblande sa kremom i keksom.

Sastojci:
1 pakovanje oblandi
200 g krema 
300 ml mleka
200 g šećera
200 g maslaca ili margarina
160 g brašna
150 g lomljenog keksa 

Priprema:

U šerpu sipati mleko, dodati šećer, brašno i eurokrem pa staviti na ringlu i zagrejati na srednjoj temperaturi bez ključanja 2 - 3 minuta. Kašikom mešati da se sve dobro umeša i da nema grudvica. Dodati maslac ili margarin sobne temperature, promešati da se istopi 2 - 3 minuta pa skloniti sa ringle. Umešati keks i dok je još toplo, filovati oblande.

Recept poslala Tatijana Živković

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE