SLAVSKA SALATA SA KUVANIM JAJIMA, KROMPIROM I MAJONEZOM: Od mimoze se razlikuje u 2 sastojka, a još je ukusnija (VIDEO)

Obogatite slavsku trpezu još jednim receptom za svečanu salatu.

Printscreen/Youtube/Очень Вкусно!

Kada kažemo svečana salata obično pomislimo na mimozu ili rusku, jer su one najzastupljenije na našim trpezama. Međutim, zašto ne biste probali nešto malo drugačije i za slavu ove godine iznenadili ukućane i goste novim receptom. Izađite iz svoje zone komfora i pripremite recept koji vam donosimo u nstavku.

  • Sastojci:
  • 3-4 kuvana krompira
  • 300-350 g pilećih prsa
  • 200 g kukuruza iz konzerve
  • 3 kuvana jajeta
  • 130 g kačkavalja
  • 3 kisela krastavca
  • majonez 

Priprema:

Krompir i jaja najpre skuvajte. Pileća prsa isecite na kockice, kao i krastavce i krompir. Na dno činije za serviranje stavite krompir i pospite majonezom. Zatim pileća prsa, majonez, krastavci pa majonez. Potom rendana jaja, majonez, kukuruz, pa majonez. Završite rendanim kačkavaljem pa odložite u frižider na bar 2 sata. Ukrasite po želji.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE