RIBLJA ČORBA SA POVRĆEM: Posno jelo koje se obavezno sprema za slavu, a priprema nikad brža

Za posnu slavu napravite riblju čorbu po našem receptu. Puna povrća i vitamina, okrepljuje i telo i um.

Printscreen/Youtube/HotFood

Pred vama je možda i najbrži recept za riblju čorbu do sada. Pravi se od tunjevine iz konzerve i dosta povrća. Posna je pa je idealna za slave, a možete je pripremiti i ovako za ručak.  Upotpunite svoju svesku recepata i ovim za fenomenalnu riblju čorbu.

  • Sastojci:
  • ulje za prženje
  • 3 krompira
  • 1 crni luk
  • 4 kašike pirinča 
  • 1 šargarepa
  • so, biber, lovorov list
  • 1 crvena paprika
  • 1 paradajz
  • 2 konzerve tunjevine 
  • 150 g smrznutog graška

Priprema:

Krompir isecite na kockice i zajedno sa seckanim crnim lukom i rendanom šargarepom stavite da se dinsta na ulju u šerpi. Posolite i promešajte. Pirinač potopite malo u vodi. U šerpu dodajte seckanu papriku i pardajz pa pobiberite, ubacite lovorov list i sipajte litar vode. Dodajte i natopljeni pirinač, promešajte i zagrejte do ključanja. Nakon toga dodajte grašak i tunjevinu i kuvajte još 15 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE