Ako slavite Aranđelovdan pravo je vreme da osmislite jelovnik. Za predjelo preporučujemo salate koje ne samo da ulepšavaju svaku trpezu, nego ih i svi vole. Svake godine se prave ruska i mimoza, ali postoji mnogo recepta koji mogu da zamene ove čuvene salate. Upravo takav je i ovaj za salatu od krompira, piletine i jaja. Prelepa, ukusna i slojevita svečana salata biće pravi hit na svakoj trpezi.
- Sastojci:
- 3 jajeta
- 3 krompira
- 1 šargarepa
- 1 crni luk
- 20 ml sirćeta
- 2-3 kisela krastavca
- 3-4 masline
- 250 g dimljenog belog mesa
- 200 g dimljenog sira
- peršun
- nar
- majonez po ukusu
Priprema:
Crni luk iseckajte, pa dodajte kašiku sirćeta, a onda prelijte sirćetom i vodom. Vode treba da bude toliko da prekrije luk, pa ostavite da se marinira nekih 15 minuta. Krompir, jaja i šargarepu skuvajte. Kada se povrće ohladi izrendajte ga, a zatim isecite krastavac i masline, kao i belo meso. Na tacnu stavite obruč i prvi sloj neka bude krompir i poravnajte. Posolite i pobiberite, pa premažite majonezom. Preko stavite marinirani crni luk koji ste procedili. Sledeći sloj je dimljena piletina. Premažite majonezom, pa rasporedite kisele krastavce. Poređajte i šargarepu, a onda premažite majonezom. Solite kada mislite da je potrebno. Pospite rendanim sirom, premažite majonezom, a zatim pospite jajima. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru 4 sata. Ukrasite peršunom, maslinama i narom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE