PAUNOV REP JE UKRAS SVAKE SLAVSKE TRPEZE: Ruski recept za raskošnu salatu od piletine, kuvanih jaja i oraha (VIDEO)

Ako pomešate piletinu, kuvana jaja i orahe napravićete jednu od najlepših slavskih salata.

Printscreen/YT/Ольга Матвей

Slavske salatesu ono na šta gosti prvo obrate pažnju. One su ukras svake svečane trpeze, a najpoznatije su ruska i mimoza. Ove godine promenite standardni jelovnik i iznenadite goste fantastičnom salatom koja se zove paunov rep. Sam naziv govori koliko je salata lepa i raskošna, a osnovni sastojci su piletina, kuvana jaja i sir. Ono što je izdvaja od drugih su suve šljive i orasi koji daju specifičan šmek. Priprema i dekoraciju nisu komplikovani, iako tako deluje. 

  • Sastojci:
  • 150 g tvrdog sira 
  • 300-400 g majoneza
  • 1 kašičica belog luka u prahu 
  • 150 g kukuruza
  • 150 g suvih šljiva 
  • 200 g oraha 
  • 4 jajeta 
  • 250 g pilećeg filea 
  • 300 g topljenog sira 
  • Za dekoraciju:
  • 10 čeri paradajza 
  • 2 jajeta 
  • 5-6 maslina
  • peršun 
  • mirođija 

Priprema:
Skuvajte piletinu, a kada se prohladi isecite na manje komade. U posudi pomešajte majonez sa belim lukom i malo bibera, pa sipajte dve kašike u meso. Dobro promešajte. Na tacnu stavite obruč i sipajte meso, pa poravnajte. Premažite majonezom, pa preko narendajte topljeni sir. Opet premažite majonezom, a zatim sipajte kuvani i proceđeni kukuruz. Premažite majonezom, pa izrendajte jaja koja ste prethodno skuvali (3 komada). Premažite majonezom, pa pospite seckane suve šljive. Opet ide sloj majoneza, a zatim i seckani orasi. Premažite majonezom, pa izrendajte preostalo jaje i tvrdi sir. Pokrijte providnom folijom i ostavite da stoji u frižideru preko noći. Sutradan ukrasite kuvanim jajima, mirođijom, peršunom, maslinama i paradajzom. 

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE