POHOVANE MASLINE - OVAKO IH SPREMAJU ISKUSNE DOMAĆICE: Neobično posno predjelo će biti hit na slavskoj trpezi

Za slavu se uglavnom pripremaju ista jela, a mi predlažemo da dodate i posno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj, a to su pohovane masline.

Shutterstock

Neobična i zanimljiva predjela su uvek dobar način da se pokažete kao vrsna domaćica. Ako slavite Svetog Nikolu naš predlog su posne pohovane masline, predjelo koje će svakoga oduševiti. Možete da servirate same, ali možete da ih dodate i u salatu, slanu tortu... Mogućnosti je bezbroj, a ukus je fantastičan. Uživajte! 

  • Sastojci:
  • crne ili zelene masline
  • badem ili kirkiriki
  • kisela voda 
  • brašno
  • prezle

Priprema: 
Bademe ili kikiriki ugurajte u masline, a možete i da ih ostavite prazne. U posudi pomešajte kiselu vodu i brašno, smesa ne sme da bude ni gusta ni retka, onako kao za palačinke. Umočite masline u dobijenu smesu, pa u prezle. Između dlanova oblikujte loptice, pa još jednom umočite u brašno i kiselu vodu, a onda i u prezle. Opet oblikujte između dlanova i pržite.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE