BRZA POSNA POGAČA ZA SVETOG JOVANA: Uz genijalan trik sijaće se kao dukat i to bez jaja

U nastavku teksta pročitajte kako da umesite brzu posnu pogaču.

Printscreen/YT/Home kitchen with Danny

Danas je Sveti Jovan i ako obeležavate, znate da na vašoj trpezi obavezno mora da se nađe slavski kolač. Ako ga niste napravili na vreme, ne brinite, dostojno ga menja i ova brza posna pogača. Sastojke sigurno imate kod kuće, a priprema i pečenje oduzimaju manje od sat vremena. Testo se lako mesi, pa tako uspeva i onim domaćicama koje su početnice u kuhinji.

  • Sastojci:
  • oko 700 g brašna
  • 600 ml vode 
  • 1 kesica praška za pecivo
  • maslinovo ulje 
  • 1 kašičica soli 

Priprema:

U posudi pomešajte brašno, so i prašak za pecivo, a onda dodajte vodu koju ste prethodno zagrejali. Umesite testo i oblikujte pogaču. Izbockajte viljuškom na par mesta. Stavite je u nauljenu tepsiju, premažite testo uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 250°C oko 25 minuta. Maslinovo ulje će pogači dati zlatnu boju.Vruću pogaču pokrijte krpom.  

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE