Domaća, vruća pogača nas uvek vrati u detinjstvo, kada nas je kod bake na trpezi svako jutro čekala sveža i ukusna. Kako je u toku Božićni post, predlažemo vam da napravite predivnu posnu pogaču, koja je toliko mekana i vazdušasta da nećete moći da prestanete da je jedete. U nju se dodaje iznenađujući sastojak, a to je pirinač. Obavezno isprobajte. 

  • Sastojci:
  • 150 g pirinča
  • 100 ml vode
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica suvog kvasca
  • 3 šolje brašna
  • 2 kašike ulja 

Prirpema:
U šerpu sipajte piriniča i prelijte vodom (600 ml). Kuvajte dok ne bude gotov, pa ga procedite i stavite u posudu. Ostavite 15 minuta, pa dodajte vodu, so, šećer, suvi kvasac i promešajte. Zatim dodajte brašno i sjedinite špatulom, pa sipajte ulje. Opet promešajte i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da odstoji sat vremena. Izvadite iz posude na nauljenu površinu i oblikujte krug, pa stavite u tepsiju obloženu pek papirom. Pokrijte i ostavite još 15 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 50-60 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE