Domaća, vruća pogača nas uvek vrati u detinjstvo, kada nas je kod bake na trpezi svako jutro čekala sveža i ukusna. Kako je u toku Božićni post, predlažemo vam da napravite predivnu posnu pogaču, koja je toliko mekana i vazdušasta da nećete moći da prestanete da je jedete. U nju se dodaje iznenađujući sastojak, a to je pirinač. Obavezno isprobajte.
- Sastojci:
- 150 g pirinča
- 100 ml vode
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica suvog kvasca
- 3 šolje brašna
- 2 kašike ulja
Prirpema:
U šerpu sipajte piriniča i prelijte vodom (600 ml). Kuvajte dok ne bude gotov, pa ga procedite i stavite u posudu. Ostavite 15 minuta, pa dodajte vodu, so, šećer, suvi kvasac i promešajte. Zatim dodajte brašno i sjedinite špatulom, pa sipajte ulje. Opet promešajte i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da odstoji sat vremena. Izvadite iz posude na nauljenu površinu i oblikujte krug, pa stavite u tepsiju obloženu pek papirom. Pokrijte i ostavite još 15 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 50-60 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem