Obogatite trpezu za sutrašnji Mitrovdan predivnom posnom salatom. Veoma je dekorativna, ali i ukusna, pa će odlično ići uz glavno jelo, pogotovo uz ribu. Ovo je posna salata u slojevima, a posipa se seckanim orasima za još bolji ukus. Prvi sloj pravi se od šargarepe. Dodaju se posni majonez isuvo grožđe.
Sastojci:
- 230 g kuvane cvekle
- 200 g šargarepe
- 40 g suvog grožđa
- 40 g oraha
- 1 veći čen belog luka
- 4 kašike posnog majoneza
- so po ukusu
Recept za posnu salatu sa orasima, suvim grožđem i šargarepom:
Suvo grožđe za posnu salatu prelijte ključalom vodom, pa ostavite da odstoji 5 minuta, pa dodajte malo soli. Iseckajte orahe, beli luk, a šargarepu izrendajte. Izrendajte skuvanu cveklu i dodajte prstovat soli, pa je pomešajte sa belim lukom. Dodajte prstohvat soli u izrendanu šargarepu, pa je pomešajte sa suvim grožđem. U većoj čini, prvo rasporedite šargarepu sa grožđem, potom 2 kašike posnog majoneza, preko stavite cveklu sa belim lukom. Ponovo rasporedite 2 kašike posnog majoneza, pa ukrasite posnu salatu iseckanim orasima. Preporučujemo i posnu salatu sa dve vrste ribe.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa