Rafaelo i čokoladni slavski kolači

Rafaelo i čokoladne kuglice sa višnjom su pravi sitni slavski kolači koji se moraju naći na vašoj trpezi, a lako se prave.

prt scr / yt / ПРОСТОРЕЦЕПТ

Rafaelo kuglice:

Sastojci:

  • 100 ml slatke pavlake
  • 120 g bele čokolade
  • 30 g mlevenih kokosovih pahuljica
  • 30 badema
  • 30 g putera na sobnoj temperaturi
  • 70 g kokosovih pahuljica za posipanje
  • 10 g vanilinog šećera

Recept za Rafaelo kuglice:

Kako biste napravili Rafaelo kuglice, slatku pavlaku zagrejte tako da bude vrela pa dodajte belu čokoladu i promešajte. Dodajte vanilin šećer, i opet promešajte. Zatim ubacite puter i dobro mešajte u masu. Sipajte mlevene kokosove pahuljice i promešajte. Ubacite u šerpu i poklopite je poklopcem pa stavite u frižider na tri sata.

Bademe prelijte ključom vodom i držite u njoj par minuta. Očistite i osušite u tiganju. Dobro ohlađenu smesu mutite mikserom oko 1-2 minuta. Uzmite kašičicu krema i ubacite badem u nju, pa umešajte u kokosove pahuljice. Kada završite sa celom smesom, kuglice ubacite u frižider do serviranja.

Pogledajte video kako se obe vrste kuglica prave:

Čokoladne kuglice sa višnjom:

Sastojci:

  • 200 g crne čokolade sa sadržajem kakaoa od najmanje 70%
  • 200 g odmrznutih višanja
  • 100 ml slatke pavlake
  • 1 vanilin šećer
  • 2 kašike kakaoa za posipanje

Recept za čokoladne kuglice:

Za čokoladne kuglice, prvo čokoladu prelijte toplim kremom i dobro promešajte. Čokolada mora da se istopi. Potom dodajte vanilin šećer i promešajte. Prekrijte najlonskom folijom i stavite u frižider na 2-3 sata.

U kašičicu smese ubacite višnju i napravite kuglicu, i tako uradite dok ne potrošite svu smesu i višnje. Svaku kuglicu uvaljajte u kakao. Stavite u frižider do serviranja. Možda ćete želeti da napravite i slavske kokos kuglice sa konjakom i kafom.

Pročitajte kako da napravite i čokoladne kuglice sa ananasom i kokosom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za brze posne kuglice kakve još niste probali  Instagram/goveganchallenge

StvarUkusa