Rafaelo kuglice:
Sastojci:
- 100 ml slatke pavlake
- 120 g bele čokolade
- 30 g mlevenih kokosovih pahuljica
- 30 badema
- 30 g putera na sobnoj temperaturi
- 70 g kokosovih pahuljica za posipanje
- 10 g vanilinog šećera
Recept za Rafaelo kuglice:
Kako biste napravili Rafaelo kuglice, slatku pavlaku zagrejte tako da bude vrela pa dodajte belu čokoladu i promešajte. Dodajte vanilin šećer, i opet promešajte. Zatim ubacite puter i dobro mešajte u masu. Sipajte mlevene kokosove pahuljice i promešajte. Ubacite u šerpu i poklopite je poklopcem pa stavite u frižider na tri sata.
Bademe prelijte ključom vodom i držite u njoj par minuta. Očistite i osušite u tiganju. Dobro ohlađenu smesu mutite mikserom oko 1-2 minuta. Uzmite kašičicu krema i ubacite badem u nju, pa umešajte u kokosove pahuljice. Kada završite sa celom smesom, kuglice ubacite u frižider do serviranja.
Pogledajte video kako se obe vrste kuglica prave:
Čokoladne kuglice sa višnjom:
Sastojci:
- 200 g crne čokolade sa sadržajem kakaoa od najmanje 70%
- 200 g odmrznutih višanja
- 100 ml slatke pavlake
- 1 vanilin šećer
- 2 kašike kakaoa za posipanje
Recept za čokoladne kuglice:
Za čokoladne kuglice, prvo čokoladu prelijte toplim kremom i dobro promešajte. Čokolada mora da se istopi. Potom dodajte vanilin šećer i promešajte. Prekrijte najlonskom folijom i stavite u frižider na 2-3 sata.
U kašičicu smese ubacite višnju i napravite kuglicu, i tako uradite dok ne potrošite svu smesu i višnje. Svaku kuglicu uvaljajte u kakao. Stavite u frižider do serviranja. Možda ćete želeti da napravite i slavske kokos kuglice sa konjakom i kafom.
Pročitajte kako da napravite i čokoladne kuglice sa ananasom i kokosom
BONUS VIDEO
StvarUkusa