ANIN RECEPT ZA HRSKAVU PRASETINU: Zlatna korica, a meso toliko mekano da se "topi"

Za Uskrs vam predlažemo hrskavu prasetinu.

Ana Anđelković

Ako želite da napravite nešto drugačije za Uskršnji ručak onda vam predlažemo hrskavu prasetinu. Naša čitateljka, Ana Anđelković, je podelila recept koji definitivno nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a praktično se sam sprema. Slaninu dobro začinite, a onda je dugo pecite u rerni. Korica će biti neverovatno hrskava, a meso će da klizi sa viljuške.

  • Sastojci:
  • 1 kg sirove slanine 
  • 3 čena belog luka 
  • 1 kašičica mlevene paprike 
  • 1/2 kašičice ruzmarina 
  • maslinovo ulje

Priprema:
Meso dobro posolite i začinite, a na par mesta zasecite i ubacite seckani beli luk. Prekrijte folijom i ostavite preoko noći u frižideru. Premažite maslinovim ulje, pa pokrijte folijom i stavite u zagrejanu rernu da se peče na 170°C oko sat i po vremena. Nakon toga skinite foliju i pecite na 200°C još 30 minuta. Ako imate veću količinu slanine, potrebno je duže da se peče, pa tako računajte na svaki dodati kilogram još sat vremena u rerni. Onog trenutka kada kroz meso viljuška prolazi kao kroz maslac, meso je gotovo.

Recept poslala Ana Anđelković

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE