U LUKOVINI SE DOBIJA NAJLEPŠA MERMERNA ŠARA: Šik verzija tradicionalne srpske metode ukrašavanja jaja (VIDEO)

Ove godine u lukovinu dodajte i boju, pa ofarbajte uskršnja jaja.

Printscreen/YT/AllasYummyFood

Farbanje jaja u lukovini je stara tehnika koju su koristile naše bake. Moderne domaćice su poboljšale tu verziju i u šerpu su dodale i boju. Krajnji rezultat su prelepa mermerna jaja za koja vam ne treba ni puno vremena, a ni truda. Ako ove godine želite da uskršnju trpezu obogatite sa još boja onda isprobajte i ukrašavanje jaja začinima.

  • Sastojci: 
  • ljuska crnog i ljubičastog luka 
  • jaja 
  • gaza 
  • boje za jaja 

Priprema: 
Jaja skuvajte, a a ljuske luka iseckajte sitno. Zatim jaje umočite u vodu, pa u seckane ljuske i lepo uvaljajte da se što više zalepi. Nakon toga jaje stavite u gazu i vežite je.Stavite u šerpu sa vodom i dodajte boju, a onda i posolite, pa kuvajte 10 minuta nakon ključanja. Izvadite iz šerpe i ostavite da se ohladi, pa skinite gazu. Skinite ljuske luka i premažite jaja uljem. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE