HLEB BEZ BRAŠNA: Izgledom podseća na proju, ali se brže pravi - 1 trik sastojak čini ga zdravijim od onog iz pekare

Zdrava opcija za doručak - hleb bez brašna.

Printscreen/Youtube/One day One recipe

Kada je napolju vruće, obično nas mrzi da kuvamo, pa jedemo uglavnom salate, voće ili sendviče. A da bi sendvič bio zdrava opcija možete lako i brzo napraviti hleb bez glutena i bez brašna - biće zdraviji i lepši od onog iz pekare. Evo šta vam je sve potrebno.

Sastojci:

  • 3 cvetića brokolija
  • 3 jajeta
  • So
  • 60 g ovsenih pahuljica
  • pola kašičice praška za pecivo

Priprema:

Brokoli izrendajte, dodajte jaja - posolite, dodajte ovsene i prašak za pecivo. Sve dobro izmešajte štapnim mikserom. Izlijte smesu u duguljasti kalup za hleb i pecite 20 minuta na 180 stepeni. Kada je hleb gotov presecite ga na pola, pa opet na pola, ali sada po dužini. Tako ćete dobiti 4 kriške hleba. Filujte omiljenim sastojcima pa preklopite. Dobićete 2 sendviča.

Izvor: Stvar ukusa

*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE