LEPINJE IZ TIGANJA SA KEFIROM: Nema narastanja testa, odmah se prže - jeftin i brz recept (VIDEO)

Mekane i ukusne lepinje sa kefirom su odličan izbor za doručak.

Printscreen/Youtube/Panna Lesia

Kada nemate ideju šta da spremate za doručak ili večeru ove brze lepinje iz tiganja mogu biti spas. Ne treba vam mnogo sastojaka, a sve je gotovo za 15 minuta. Kada zamesite testo odmah se prži, nema čekanja da narasta, a lepinje možete jesti same ili sa kajmakom, sirom, pršutom i drugim nadevima po želji.

  • Sastojci:
  • 200 g kefira ili jogurta
  • 150 g svežeg sira
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica šećera
  • pola kašičice soli
  • 300-350 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo)
  • 15 g maslaca
  • malo mladog luka, peršuna, mirođije

Priprema:

U činiji pomešajte svež sir, kefir, ulje, šećer i so pa umutite štapnim mikserom. Dodajte iseckan zeleniš, pa brašno i prašak za pecivo. Umesite testo rukama. Ispresite ga na radnu površinu, podelite na 4 dela. Svaki deo pospite malo brašnom pa oklagijom razvucite na oblik kruga. Zagrejte maslac u tiganju i pecite ove lepinje sa obe strane. Svaku lepinju odozgo malo premažite maslacem da bude još mekša.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE