NAJBOLJI RECEPT ZA ITALIJANSKI SOMUN: Zahvaljujući trik sastojku je nikad mekši, a nema čekanja ni da testo nadođe

Italijanski somun je mekan kao duša, a priprema je baš jednostavna.

Printscreen/YT/KAZAN

Italijanski somun se pravi baš lako. Nema čekanja da testo nadođe, niti puno muke da se umesi. A pecivo je nikad mekše jer se u testo dodajte tajni sastojak, a to je grčki jogurt, koji možete da napravite kod kuće i da prođete jeftinije nego u radnji. Italijanski somun možete da služite uz ćevape ili bilo koje meso, ali i da pravite sendvič. Uživajte u odličnom ukusu i lakoj pripremi. 

  • Sastojci:
  • 110 g grčkog jogurta 
  • 1 kašičica soli 
  • 100 ml vode 
  • 240 g brašna 
  • 1 kašičica praška za pecivo 
  • 50 g putera 

Priprema:
U jogurt dodajte so i vodu, pa promešajte. Zatim sipajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i umesite testo. Podelite ga na 6 delova i oblikujte loptice. Pecite u tiganju na malo ulja sa obe strane po 5 minuta. Premažite istopljenim puterom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE