Zamenite kupovni hleb punjenom domaćom pogačom. Sve i da niste iskusna domaćica, testo ćete lako umesiti, a onda ga obogatite tako što ćete mu dodati žuti i beli sir, papriku i mirođiju. Raskošna i šarena pogača je odličan izbor za doručak i večeru, ali ulepšaće i svaku svečanu trpezu.
- Sastojci:
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica suvog kvasca
- 1 jaje
- 200 ml toplog mleka
- 4 kašike ulja
- 360 g brašna
- 1 kašičica soli
- Za punjenje:
- 150 g tvrdog sira
- 150 g feta sira
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- mirođija
- susam
- Za premazivanje:
- 1 žumance
Priprema:
U toplo mleko dodajte kvasac, šećer, jaje, ulje i promešajte. Dodajte prosejano brašno i so, pa dobro sjedinite. Pokrijte i ostavite da odstoji nekih 40 minuta. Pomešajte rednani sir, seckanu fetu, paprike, susam i mirođiju. Lepo promešajte sastojke, pa podelite na 2 jednaka dela. Zatim od jednog oblikujte loptu. Izvadite testo, malo da premesite i rukama oblikute krug. Stavite loptu od nadeva na testo, pa podginite krajeve ka sredini i lepo pokrijte ceo nadev. Razvucite testo oklagijom i premažite umućenim žumancetom. Pospite preostalim nadevom. Stavite na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE