UMESITE TESTO BOLJE OD PEKARA I NAPRAVITE SAVRŠENU POGAČU: Istovremeno mekana i hrskava, a uspeva iz prve (VIDEO)

Jedan od najlakših recepata za domaću pogaču.

Printscreen/YT/ PRIATEN APETIT

Nekada nije moglo da se zamisli da se hleb kupuje, zna se da su vešte ruke naših baka mesile neke od najboljih pogača. U nastavku teskta pročitajterecept za jednu od najlakših domaćih pogača, a sve što treba da uradite jeste da umesite testo. Kako bi dobili ovako dekorativnu pogaču biće vam potrebno manje od 15 minuta. Uspeva i početnicima, a toliko je mekana i hrskava da će nestati odmah sa stola. 

  • Sastojci:
  • 42 g kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 150 ml toplog mleka
  • 950 g brašna
  • 1 kašičica soli 
  • 3 jajeta 
  • 20 ml ulja
  • 250 ml tople vode
  • 80 g putera

Priprema: 
U posudi pomešajte šećer i toplo mleko, pa dodajte izdrobljeni kvasac i 50 g brašna. Dobro promešajte, pa ostavite da se aktivira nekih 10 minuta. U prosejano brašno dodajte so, 2 jajeta i jedno belance, kao i ulje i toplu vodu. Zatim dodajte aktivirani kvasac i umesite testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom da nadođe sat vremena. Podelite na 3 jednaka dela, a onda oblikujte loptice. Razvucite testo u veći krug i premažite istopljenim puterom. Preko stavite drugo razvučeno testo i premažite istopljenim puterom. Stavite i treće testo i premažite istopljenim puterom. Presecite na pola, pa urolajte obe polovine i isecite parčiće. Poređajte ih uspravno u kalup koji ste obložili pek papirom. Premažite istopljenim puterom i ostavite na toplom još 30 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 30 minuta. 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Najlepši ukras na pogači pomoću bakinog miljea  Instagram/linda__atkinson

Izvor: Stvar ukusa