NAJSOČNIJI HLEB OD TIKVICA: Danima ostaje svež i mekan, a idealan je ako pazite na težinu

Isprobajte recept za hleb od omiljenog letnjeg povrća.

Shutterstock

Zbog neutralnog ukusa tikvice možete da kombinujete uz skoro sve namirnice, a od njih možete da pravite neka od najukusnijih jela. Ali, na iznenađenje mnogih, sa tikvicma možete da pravite i čokoladnu tortu, ali i neverovatno ukusan hleb. Za sve one koji paze na liniju, a vole da jedu hleb, naša je preporuka da isprobaju ovaj sa tikvicama. 

  • Sastojci:
  • 350-400 g brašna
  • 20 g svežeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 150 ml tople vode
  • 50 ml ulja
  • 1 kašičica soli
  • šaka ovsenih pahuljica 
  • 200 g tikvica
  • 1 jaje

Priprema:

Tikvice isecite na kolutove, posolite i ostavite 10 minuta da puste vodu. Dobro ih obrišite ubrusom, pa stavite u blender sa jajetom. Dobro izblendirajte, a u drugoj posudi pomešajte mlaku vodu, kvasac i šećer. Ostavite da se aktivira nekih 10 minuta, pa dodajte prosejano brašno, so, izblendirane ovsene pahuljice, a onda dodajte i smesu sa tikvicama i jajetom. Umesite lepljivo testo, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe. Premesite, pa opet pokrijte i ostavite još malo da nadođe. Stavite u nauljenu posudu i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C  oko 30-35 minuta. Hleb izvadite iz tepsije, pokrijte krpom i ostavite da se ohladi.

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Recept za grčku pitu od tikvica sa fetom i jogurtom  TikTok/mamazilla.moodforfood

Izvor: Stvar ukusa