ZDRAV HLEB UKUSAN KAO KOLAČ: Sa 3 vrste semenki i medom, a nema kvasac - smazaćete ga u slast!

Napravite neobičnu verziju hleba sa medom i čia semenkama, savršen je!

Shutterstock/Elena Veselova

Hleb sa čia semenkama je bogat vlaknima, omega-3 masnim kiselinama i drugim hranjivim sastojcima. Možete da ga jedete uz omiljeni namaz, kao što je humus, puter od orašastih plodova ili krem sir. Uživajte u zdravom i ukusnom hlebu!

  • Sastojci:
  • 2 šolje integralnog pšeničnog brašna
  • 1/2 šolje ovsenih pahuljica
  • 1/4 šolje čia semenki
  • 1/4 šolje suncokretovih semenki
  • 1/4 šolje lanenih semenki
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 1/4 šolje mleka
  • 2 kašike meda ili javorovog sirupa
  • 2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa. Pripremite pleh za hleb tako što ćete ga obložiti papirom za pečenje ili ga blago namazati maslinovim uljem. U većoj činiji, pomešajte integralno pšenično brašno, ovsene pahuljice, čia semenke, suncokretove semenke, lanene semenke, so i prašak za pecivo. U drugoj činiji, sjedinite mleko, med (ili javorov sirup) i maslinovo ulje. Polako dodajte mokre sastojke u suve sastojke i mešajte dok se ne sjedine. Smesa će biti gusta, ali se trudite da se sve dobro pomeša. Prebacite smesu za hleb u pripremljen pleh za pečenje i ravnomerno je rasporedite.

Stavite pleh u prethodno zagrejanu rernu i pecite hleb 40-45 minuta, ili dok ne dobije zlatnosmeđu boju i kad ga probode čačkalicom, testo se ne lepi za nju. Kad je hleb pečen, izvadite ga iz rerne i ostavite da se malo ohladi pre nego što ga izvadite iz pleha i isečete.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Hleba sa namazom od paradajza  Instagram/Fooodkings

Izvor: Stvar ukusa