RECEPT ZA NAJMEKŠE LEPINJE: Iste kao one u Meku, a peku se manje od pola sata

Mekane lepinje nije teško napraviti, a i testo se lako mesi.

Printscreen/YT/ Schnell Lecker Schön

Ako volite fast food i hranu koja se pravi u Meku, predlažemo da isprobate i recept za ove lepinje. Iste su kao one koje se koriste za njihove hamburgere, a mekane su kao duša. Osim za burgere u kućnim uslovima, ove lepinje možete da koristite i kao zamenu za hleb, a odličan su predlog za sendviče. 

  • Sastojci:
  • 250 ml mleka
  • 6 g šećera
  • 6 g soli
  • 7 g suvog kvasca
  • 1 jaje
  • 380 g brašna
  • 2 kašike ulja
  • Za premazivanje:
  • 1 jaje 
  • susam

Priprema: 

U posudi pomešajte mleko, šećer, so, kvasac, pa dodajte jaje. Dobro sjedinite, pa dodajte prosejano brašno i umesite testo. Sipajte ulje, pa nastavite da mesite dok ne dobijete glatko testo. Stavite ga u nauljenu posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da odstoji sat vremena. Na pobrašnjenoj površini premesite testo i podelite na 8 delova, pa oblikujte loptice i ređajte na pleh obložen pek papirom. Pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe nekih 30 minuta. Premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta. 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Hleb punjen sirom  YouTube/table diary

Izvor: Stvar ukusa