Zdrav domaći hleb bez kvasca od heljdinog brašna

Ovaj hleb bez kvasca od heljdinog brašna je veoma jednostavan i lak za pripremu.

Printscreen/Youtube/Schnelle Rezepte

Sastojci:

  • 150 g heljdinog brašna
  • 50 g lanenog semena
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • So
  • 40 g psilijuma
  • 50 g semena susama
  • 360 ml tople vode
  • 2 kašike maslinovog ulja

Kako da umesite zdrav hleb:

Domaći hleb je uvek bolja opcija od kupovnog, a još ako je bez kvasca i sa nekom zdravijom vrstom brašna onda je to pun pogodak.

U posudi najpre pomešajte sve suve sastojke: brašno, so, prašak za pecivo, laneno seme i susam, psilijum. Kada ste to sjedinili dodajte toplu vodu i ulje pa rukama umesite testo. Oblikujte veknu i stavite na pleh obložen papirom za pečenje.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180C oko 40-45 minuta.

Bonus video

This browser does not support the video element.

trik za pečenje tost hleba  :instagram/baby_sales_b1og