NAJBOLJI RECEPT ZA KIFLICE: Mogu biti i slane i slatke, a ostaju sveže i sutradan

Ove kiflice možete napraviti da budu i slane i slatke u zavisnosti od toga šta se vama jede.

Shutterstock

Kiflice od ovog testa biće mekane i ukusne bilo da ih punite pršutom, sirom, kulenom, džemom… ili ih ostavite prazne. Dodatna prednost je što dugo ostanu mekane pa ih možete pripremiti veče pre i jesti za doručak.

  • Sastojci:
  • Testo:
  • 450 - 500 g brašna
  • pola kocke svezeg kvasca
  • 1 dl mlakog mleka 
  • 1 dl kisele vode sobne temperature
  • 1 dl ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • Punjenje:
  • sir, šunka, kulen, džem (po želji)
  • Za premazivanje:
  • žumance i susam

Priprema:

Pomešajte mleko i kiselu pa dodajte kvasac i šećer. Ostavite da odstoji 5 minuta pa polako dodajte ostale sastojke i umesite testo. Testo ostaviti pola sata da nadođe. Zatim ga razvaljati na cm debljine pa podelite na trouglove. Na svaki trougao stavite nadev po želji i zarolajte u kiflicu. Stavite na pleh, premažite žumancetom i pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 10-15 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE