DOMAĆE PECIVO PUNJENO POVRĆEM: Mekano, a sveže i sutradan - još bolje nego iz pekare (VIDEO)

Ako želite brzinski doručak ili večeru, napravite domaće pecivo punjeno povrćem.

Printscreen/YT/ Cookrate - Deutschland

Domaće pecivosvi vole, a pogotovo ako je priprema laka, a ukus fantastičan. Naš predlog je ovo punjeno povrćem koje dosta podseća na uštipke. Okupite porodicu za stolom i poslužite vruće pecivo sa čašom jogurta, koje ćete spremiti očas posla. Uveče možete da pripremite testo, a ujutru da ispržite za brzinski doručak.

  • Sastojci:
  • Za testo:
  • 1 jaje 
  • 200 ml toplog mleka 
  • 200 ml tople vode 
  • 10 g kvasca 
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli 
  • 540 g brašna 
  • Za fil:
  • 1 krompir 
  • 1 ljubičasti luk 
  • 1 crvena paprika 
  • 2 zelene paprike 
  • 1 veza peršuna 
  • 80 g feta sira 

Priprema:
Jaje, mleko i vodu pomešajte, pa dodajte kvasac i šećer. Promšajte i ostavite da se kvasac aktivira nekih 5 minuta. Dodajte prosejano brašno i posolite. Umesite testo i ostavite da odstoji nekih pola sata. Krompir izrendajte, kao i sir, a papriku, peršun i luk iseckajte. Dodajte u testo i sve dobro špatulom sjedinite. Sipajte testo u špric za kolače, pa iz šprica sipajte u zagrejani tiganj. Mada lakše je ako kašikom uzimate smesu i stavljate u zagrejano ulje. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE