Mafini su popularni u celom svetu, a pored slatkih, niko ne može da odoli ni slanim. Ako ste i vi ljubitelj ovog peciva, onda obavezno isprobajte ovaj recept. Mafini od graška su vrlo jednostavni za pripremu, a obožavaće ih i najmlađi. Ne koristi se belo brašno nego integralno i to samo jedna kašika, a fantastičan ukus pored graška, daju bademi i parmezan.
- Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 60 g parmezana
- 150 g graška
- 4 jajeta
- 2 kašike mlevenih badema
- 1 kašika integralnog brašna
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- malo peršuna
Priprema:
Skuvajte grašak, a kada se ohladi dobro ga izblendirajte. Jaja umutite, pa dodajte ulje i blendirani grašak. Zatim dodajte parmezan, mlevene bademe, integralno brašno i prašak za pecivo. Na kraju pospite seckanim peršunom i sve dobro promešajte. U kalup za mafine poređajte korpice, pa sipajte smesu. Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa