PAMUK KIFLICE - NAJMEKŠE NA SVETU: Najtraženiji recept za pecivo koje ostaje sveže danima

Za pamuk kiflice će vam svi tražiti recept.

Shutterstock

Svaka domaćica ima svoj recept za kiflice, ali ako želite da napravite najmekše na svetu punjene sirom, onda isprobajte ove. Testo je neverovatno lako da se umesi, a napravićete kiflice koje su mekane kao duša, mirisne i što je najbolje od svega i sutradan su sveže kao da ste ih tek ispekli. Ovaj recept svi traže, a ako želite umesto slanog nadeva možete da ih punite i džemom ili eurokremom.  

  • Sastojci: 
  • oko 1 kg brašna 
  • 1 kesica suvog kvasca 
  • 2 jajeta
  • 400 ml toplog mleka
  • 180 ml ulja
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • Za nadev: 
  • 400 g feta sira 
  • 100 g kisele pavlake 

Priprema: 
U posudu sipajte toplo mleko i kvasac sa šećerom, pa promešajte. Dodajte 2 belanceta i ulje i sve lepo sjedinite. Postepeno dodajte brašno i so i umesite testo. Nauljite ga i stavite u posudu, pa pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom da nadođe nekih sat i po vremena. Testo zatim prebacite na pobrašnjenu podlogu i podelite na nekoliko delova (oko 10-12) i oblikujte loptice. Svaku razvucite oklagijom u obliku kvadrata, nafilujte sirom koji ste pomešali sa pavlakom, pa urolajte i savijte u obliku polumeseca. Poređajte u pleh obložen pek papirom i pokrijte, pa ostavite da nadođu dok se rerna greje. Premažite umućenim žumancima i pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 15 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa