SELJAČKE MEKIKE PUNJENE SIROM: Obavezno u testo dodajte jogurt - biće mekše (VIDEO)

Umesite testo koje ćete napuniti sirom i napravite najbolje mekike.

Printscreen/YT/CookingSimply

Ne postoji osoba koja nije probalamekike i koja nije oduševljena ovim pecivom. Priprema je vrlo jednostavna, samo umesite testo i ispržite mekike. Mogu da se jedu u bilo koje doba dana, a najbolje su za doručak ili večeru. Ako volite mekike, onda obavezno isprobajte ovaj recept. Punjene su aromatičnim sirom, a biće mekše i vazdušastije ako u testo dodate i jogurt. Uživajte! 

  • Sastojci:
  • 750 g brašna
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike ulja
  • 500 ml jogurta
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • Za punjenje: 
  • 400 g feta sira
  • 1 veza mirođije
  • 1 jaje
  • prstohvat soli

Priprema:
Pomešajte 250 g brašna sa sodom bikarbonom i promešajte. Dodajte jogurt, ulje, so i šećer, pa sjedinite sve. Zatim dodajte preostalo brašno, pa umesite testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru da nadođe nekih pola sata. U posudi pomešajte feta sir sa seckanom mirođijom i jajetom. Ako je potrebno dodajte malo soli i sve dobro sjedinite. Podelite testo na manje delove i oblikujte loptice. Svaku razvucite, napunite filom i opet oblikujte lopticu ili oblik koji želite. Bitno je da testom zatvorite punjenje. Pržite u zagrejanom ulju. 

Izvor: Stvar ukusa