DOMAĆE PANCEROTE PO RECEPTU ITALIJANSKIH DOMAĆICA: Prženo pecivo punjeno pica nadevom

Pancerote možete da služite za doručak, ručak ili večeru.

Shutterstock

Pancerote nam kao i kalcone dolaze iz Italije, a razlika između ova dva jela od testa jest što se jedno prži, a drugo se peče. Pancerote dosta podsećaju na naše uštipke, samo što se ovo testo puni sirom, šunkom i paradajz sosom. U principu nadev možete da birate po želji, a naujukusnije su najjednostavnije. Ako nikada niste probali ili pravili pancerote, sada je pravi trenutak. 

  • Sastojci:
  • 40 g kvasca
  • 250 ml mleka
  • 250 ml vode 
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • malo ulja
  • 700-800 g brašna
  • Još: 
  • šunka, tvrdi sir, kečap, origano...

Priprema:

U posudu sipajte brašno, pa napravite rupu u sredini u kojoj ćete izmrviti kvasac. Dodajte šećer i toplu vodu, pa umesite testo. Posolite i još kratko mesite. Testo nauljite i ostavite u posudi da nadođe nekih 12-20 minuta. Razvucite testo i secite pravougaonike ili čašom vadite okrugle oblike. Testo pokrijte i ostavite da odstoji još 10-ak minuta, pa ga prstima rastanjite. Stavite nadev po želji. Možete da premažete kečapom, posptete origanom, poređate šunku i rendani sir.Kada stavite nadev preklopite, pa krajeve pritisnite viljuškom. Pancerote pržite u ulju sa obe strane. Prijatno! 

Izvor: Stvar ukusa