KAKO SE PRAVE PAMUK KIFLICE: Mogu da budu slane ili slatke, a uz dodatak putera su mekane i sutradan

Domaće kiflice su mnogo ukusnije od kupovnih, a sa ovim receptom nećete pogrešiti.

Shutterstock

Svako ima neki svoj recept za kiflice u koji se kune, ali ako želite da napravite najmekše do sada, onda obavezno isprobajte ovaj recept. Pamuk kiflice možete da pravite slatke ili slane, zavisi šta više volite, a ono što će učiniti da budu mekane i sutradan je puter koji se stavlja preko njih pre pečenja. Uživajte! 

  • Sastojci: 
  • 900 g brašna
  • 1 kesica suvog kvasca 
  • 2 belanceta 
  • 400 ml toplog mleka
  • 180 ml ulja
  • 1 kašika šećera (ako pravite slatke idu dve kašike šećera) 
  • 1 kašičica soli
  • Za nadev: 
  • džem 
  • sir 
  • Za premazivanje: 
  • 2 žumanceta 
  • puter 
  • susam (opciono) 

Priprema:
U posudi pomešajte toplo mleko sa kvascem i šećerom, pa dodajte ulje i belanca. Sve dobro sjedinite, pa dodajte prosejano brašno i so. Umesite mekano testo, nauljite ga, pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe, nekih 2 sata. Podelite testo na 2-3 dela, pa oblikujte loptice. Razvucite jednu u obliku kruga i isecite trouglove. Nafilujte džemom ili sirom i urolajte. Poređajte na pleh obložen pek papirom, pa premažite umućenim žumancima, pospite susamom ako želite i stavite parčence putera preko. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta. 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Kiflice sa džemom  Instagram/cooking_with_larisa

Izvor: Stvar ukusa