ROLNICE SA NADEVOM OD JAJA I LUKA: Sočno punjenje u domaćim korama - pecivo za koje će vam svi tražiti recept

Rolnice sa nadevom od jaja i luka prave se od domaćih kora, a ukus je božanstven.

Printscreen/YT/Przepisy od Olgi

Pecivo poput onog iz omiljene pekare možete spremiti i kod kuće. Rolnice sa sočnim punjenjem uvek su dobro rešenje, a nesumnjivo ćete obradovati sve ukućane. Sve što treba da uradite jeste da razvijete testo, pa napunite nadevom od jaja i luka. Zamirisaće cela kuća! Slane ili slatke rolnice sa kremom, odlična su opcija ako vam dolaze gosti ili kao jelo koje možete poneti svuda sa sobom.

  • Sastojci:
  • 750 g pšeničnog brašna
  • 600 ml vode
  • 1 kašičica soli
  • 1 šolja putera
  • 1 veza mladog luka
  • 6-7 kuvanih jaja
  • malo soli
  • malo bibera
  • malo maslinovog ulja

Priprema:

U prosejano brašno dodajte so, pa postepeno dodajte vodu i umesite testo. Premestite na radnu površinu posutu brašnom, razmesite rukama, pa ga ostavite u pokrivenoj posudi da odstoji 10 minuta. Potom pospite malo brašna, rukama malo umesite na radnoj površini, pa podelite na dva jedna dela. Oba dela umesite zasebno u valjkast oblik pa isecite na 16-18 delova. Od svakog dela rukama oblikujte loptice. Rastopljen puter sipajte u širu posudu, loptice testa stanjite rukama u oblik kruga, uvaljajte u puter i ostavite u posudi. Prekrijte je prozirnom folijom i ostavite da odstoji 1 sat. Iseckajte mladi luk i propržite na maslinovom ulju dok ne omekša. Potom ga pomešajte sa usitnjenim kuvanim jajima, dodajte so i biber po ukusu. Rukama razvucite svaku stanjenu lopticu testa u širu površinu, pa ih napunite nadevom od jaja i luka. Savijte ih kao sarmice, pa poređajte po plehu obloženom pek papirom. Pecite ih u rerni prethodno zagrejanoj na 180°C oko 30-35 minuta.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Slatko pecivo punjeno nutelom   Instagram/archersfood

 Izvor: StvarUkusa