ISCEPKANE TORTILJE PRELIVENE SOSOM OD JOGURTA I ČILI PAPRIČICE: Recept star dve hiljade godina

Tortilje prelivene sosom od jogurta i čili papričice spremaju se brzo i jednostavno, a neverovatno su ukusne.

Printscreen/YT/ Zelihanın Tatlı tuzlu tarifleri

Ovog vikenda predlažemo superukusno jelo od tortilja. Za razliku od ostalih recepata koji se baziraju na punjenje, ovaj je drugačiji. Najpre umešate testo za tortilje, ispržite ih, iscepkate, pa ih prelivate sa dva sosa - od jogurta, belog luka i čili papričice u prahu. Veoma jednostavno i ne oduzima puno vremena za pripremu!

Sastojci:

  • 150 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 400 ml vode
  • Za preliv:
  • 250 ml gustog jogurta
  • 1 kašičica soli
  • 1-2 čena belog luka
  • 1 kašika putera
  • 1 kašičica čili paprike u prahu

Recept za tortilje:

U posudu ubacite brašno, napravite malo veće udubljenje žicom, dodajte so i postepeno dodajte vodu, mešajući čitavo vreme. Kada dobijete tečnu i glatku strukturu, zagrejte malo ulja na srednjoj vatri. Premažite uljem stranu tortilje pre nego što je okrenete, kako se ne bi osušile. U posudu dodajte jogurt, so i iseckan beli luk, promešajte pa prelijte iseckane tortilje. Otopite puter zajedno sa čilipapričicom u prahu, pa dodajte preko preliva sa belim lukom. Još jedan odličan predlog za doručak ili večeru jesu tortilje sa piletinom u bešamel sosu.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Nan - indijski hleb  Instagram/turkuazkitchen

 Izvor: StvarUkusa