Ako želite bogato i izdašno jelo pripremite ovu pitu sa mlevenim mesom i povrćem. Sa pripremom i pečenjem vam treba oko sat vremena, i verujte nam da se trud isplati.
Svi će želeti da spremaju ovo jelo iznova i iznova jer je jednostavno i neverovatno ukusno.
Sastojci:
- 400 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 3 tikvice manje
- 2 krompira
- 4 jajeta
- 150 g brašna
- 150 g sira
- so, biber, peršun, paprika
- prezle
Priprema:
Crni luk propržite pa dodajte mleveno meso i dinstajte. Začinite. Poklopite i krčkajte 10 ak minuta.
Tikvice i krompir izrendajte i ocedite od viška vode. Pomešajte u jednoj činiji. Dodajte jaja, so, brašno i dobro promešajte. Izlijte pola smese u nov čist tiganj. Preko stavite meso sa lukom, odozgo narendan sir, i svež peršun, pa drugu polovinu smese od tikvica. Pre stavljanja u rernu pospite prezlama. Pecite na 200 stepeni 40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE