STARINSKI RECEPT ZA LADNJAČU: Samo umutite sastojke i ispecite - brzo i lako, a Jugosloveni su je obožavali

Umutite sastojke, pa ih ispecite i napravite zaboravljenu pitu ladnjaču, baš kao što su pravile naše bake.

Printscreen/YT/ Simply Mamá Cooks

U Jugoslaviji se nekada često pravila pita ladnjača. Za nju su potrebni jednostavni sastojci, koji su i jeftini, pa je često mogla da se nađe na trpezi. Danas je ova pita skoro zaboravljena, a toliko je ukusna da vredi da se sačuva od zaborava. Sve sastojke umutite i sipajte u tepsiju, pa ispecite i gotova je jedna od najlepših pita ikada. 

  • Sastojci:
  • 5 jaja
  • 1 kašičica soli 
  • 500 ml mleka (može i kisela voda)
  • 20 kašika brašna
  • 6 kašika ulja

Priprema:
U posudi umutite jaja, pa dodajte so, mleko (ili kiselu vodu) i brašno, pa dobro sjedinite mikserom. Nauljite tepsiju (2 kašike), pa sipajte dobijenu smesu. Preko smese sipajte preostalo ulje (4 kašike). Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.  

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE