PITA SAVIJAČA SA DVE VRSTE SIRA: Puna nadeva, a za još hrskaviju koricu je pre pečenja obavezno prelijte (VIDEO)

Recept za pitu koji vam nikad neće dosaditi.

Printscreen/Youtube/Home kitchen with Danny

Isprobajte recept za pitu savijaču sa dve vrste sira i kuvanim jajima. Prelijte je mešavinom jaja i kisele vode i korica će biti još hrskavija i bolja nego inače. Ne morate da imate posebne kulinarske veštine da biste napravili ovaj neverovatno ukusan recept. Vaša porodica će biti oduševljena. Poslužite je uz kiselo mleko ili jogurt.

  • Sastojci:
  • pakovanje kora za pitu
  • 4 kuvana jajeta
  • 250 g kačkavalja
  • 300 g krem sira
  • mladi crni luk
  • mirođija
  • 60 g maslaca
  • 2 jajeta
  • 400 ml gazirane vode

Priprema:

U činiji narendajte kačkavalj i kuvana jaja, dodajte krem sir, zeleni luk, mirođiju. Dobro promešajte. Premažite jednu koru otopljenim puterom. Stavite drugu koru pa fil i zarolajte. Ponavljajte do utroška materijala. Prvi rolat umotamo u oblik puža i stavimo u centar pleha, svaki sledeći rolat zamotamo oko prethodnog. Umutiti 2 jajeta sa gaziranom vodom i preliti preko. Poređati komade putera. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C 40 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE