Isprobajte recept za pitu savijaču sa dve vrste sira i kuvanim jajima. Prelijte je mešavinom jaja i kisele vode i korica će biti još hrskavija i bolja nego inače. Ne morate da imate posebne kulinarske veštine da biste napravili ovaj neverovatno ukusan recept. Vaša porodica će biti oduševljena. Poslužite je uz kiselo mleko ili jogurt.
- Sastojci:
- pakovanje kora za pitu
- 4 kuvana jajeta
- 250 g kačkavalja
- 300 g krem sira
- mladi crni luk
- mirođija
- 60 g maslaca
- 2 jajeta
- 400 ml gazirane vode
Priprema:
U činiji narendajte kačkavalj i kuvana jaja, dodajte krem sir, zeleni luk, mirođiju. Dobro promešajte. Premažite jednu koru otopljenim puterom. Stavite drugu koru pa fil i zarolajte. Ponavljajte do utroška materijala. Prvi rolat umotamo u oblik puža i stavimo u centar pleha, svaki sledeći rolat zamotamo oko prethodnog. Umutiti 2 jajeta sa gaziranom vodom i preliti preko. Poređati komade putera. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C 40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE