ŠPANSKA PITA SA AJVAROM: Sastojke većina domaćica ima kod kuće, a umesto testa iskoristite stari hleb

Probajte malo drugačiji recept za špansku pitu. Brzo i jednostavno se priprema, a ukus je neverovatan.

Shutterstock

Španska pita spada među slane specijalitete koji se brzo prave. U smesu možete da ubacite sir, nešto suhomesnato, krastavčiće, paprike,..šta god vam padne na pamet. Isprobajte i špansku pitu sa ajvarom koja se pravi od bajatog hleba.

  • Sastojci:
  • 500 g starog hleba
  • 5 jaja
  • 150 g čajne kobasice
  • 4 kašike ajvara
  • 3 kisela krastavčića
  • 4 kašike kisele pavlake
  • 1 šaka kukuruza šećerca
  • so, biber, peršun
  • ulje

Priprema:

Stari hleb isecite na kockice i rasporedite u vatrostalnu posudu koju ste prethodno nauljili. Čajnu kobasicu i krastavčiće iseckajte na kockice pa ubacite. Dodajte i kukuruz. U jednoj činiji umutiti jaja, pa potom dodati pavlaku i ajvar. Sipati preko hleba, izmešati dodati i začine i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. 

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE