Pite sa domaćim korama punjene sirom ili mesom svi obožavaju. Korica koja krcka u ustima i fantastičan nadev su proverena kombinacija koja garantuje dobar ukus, a ako želite da isprobate nešto drugačije, a jednako ukusno,naš predlog je da ih napravite sa tortiljom. Nafilijute je sirom i šunkom za proveren pica ukus, a zatim umesto da je pečete pitu ispržite u tiganju. Vrlo jednostavno, a super je predlog za doručak ili večeru.
- Sastojci:
- tortilja
- peršun
- 100 g tvrdog sira
- 2 viršle ili kobasice
- 100 g šunke po želji
- 2 kašike majoneza
- 50 ml mleka
- 1 jaje
Priprema:
Izrendajte šunku, viršlu ili kobasicu i sir, pa dodajte seckani peršun, majonez, posolite i pobiberite, pa dobro sjedinite. Tortilju premažite majonezom, pa sipajte fil i urolajte. Isecite komade, pa umočite u umućeno jaje koje ste pomešali sa mlekom. Pržite u tiganju na malo ulja. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa