Bilo da su sa nadevom od mesa, sira, krompira..., od domaćih ili gotovih kora, pite jednostavno svi vole. Priprema je uglavnom jednostavna,a jedan od boljih recepata je i onaj za harmonika pitu sa sirom. Mi vam predlažemo da napravite i tursku verziju hamonika pite, a od srpske je razlikuje 1 tajni sastojak. Oni dodaju i tvrdi sir, a toliko je ukusna da se nećete zaustaviti na jednom parčetu.
- Sastojci:
- 1 pakovanje kora
- 200 g feta sira
- 1 veza peršuna
- tvrdi sir
- Za preliv:
- 2 jajeta
- 1 kašičica soli
- 4 pune kašike jogurta
- 200 ml mleka
- 100 ml ulja
- 200 ml kisele vode
Priprema:
Fetu izdrobite viljuškom, pa dodajte seckani peršun i promešajte. U posudi umutite jaja koja ste posolili, pa dodajte jogurt, mleko, ulje i kiselu vodu i promešajte. Uzmite jednu koru, pospite je prvo rendanim sirom, pa smesom od feta sira i složite kao harmoniku. Ređajte u tepsiju koju ste obložili pek papirom. Svuda prelijte smesom od jogurta i mleka. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-35 minuta.
Izvor: Stvar ukusa