NAJBOLJI BUREK SA GOTOVIM KORAMA: Brzo i lako se priprema, a ukus je bolji nego iz pekare

Najlakši recept za hrskav i mirisan burek.

Teodora Andrić Sekulić

Burek u kućnoj radinosti može biti ukusniji nego onaj iz pekare, a i brzo gotov. Nisu vam potrebne neke posebne kulinarske veštine da ga napravite, već samo malo vremena. Možete da ga nosite na posao, a super je predlog i za doručak ili večeru uz čašu jogurta. Donosimo vam najlakši recept za burek sa mesom.

  • Sastojci:
  • 500 g gotovih kora 
  • 500 g mlevenog mesa (junećeg) 
  • 2 crna luka
  • ulje

Priprema:

Na ulju prodinstajte seckani crni luk. Dodajte meso i sve dobro promešajte i nastavite da dinstate. Pred kraj posolite i pobiberite. Tepsiju premažite uljem i posložite kore da vire van iz posude. Na sredinu stavite još jednu zgužvanu koru, pa sipajte nadev. Na meso stavite jednu ili dve zgužvane kore, pa opet nadev i ponavljajte dok ne potrošite sastojke. Na kraju preklopite burek s prve četiri kore koje ste stavili na dno tepsije. Premažite uljem i pecite na 200°C oko pola sata.

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

recept za čeburel  tiktok/rezepte.svetik

Izvor: Stvar ukusa